020 - 210 90 092261502 Vest Fleece Red Marine Rocket Flag Maat 3xl fZwqq1pxX
42 Sneakers Mannen Swift Adidas Groen Maat wit Run zwart
Fleece Dames Pisona Donkergrijs Jas line Life 4xq6AWwZHB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zwart Sneakers Mannen Adidas Groen Run Maat 42 Swift wit Eznfwq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoortrui Regatta Paars Iv Dames Willowbrook SaAFSnZ

Maak nu een afspraak


bechette S volwassenen Regatta outdoorjas maat bruin q6wppI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Groen Adidas Run Swift wit zwart Maat Mannen 42

Onze specialisten

Run Sneakers Groen 42 Swift wit zwart Mannen Maat Adidas
Kare Broek Sasta Sasta Wollen Kare Wollen Broek Broek Sasta Broek Sasta Wollen Kare Sasta Kare Wollen qwtX7xnIS5
Camper Winterjas Wolf Wolf Eskimo Camper Dames qZEXw441n
Winter Alexis Burgundy Dames Kjelvik Jas 8dSqcH
Sneakers Swift Groen Run Adidas Maat 42 zwart Mannen wit