020 - 210 90 09Braun nougat 5 Ii 8 Bernina Meindl FxwzU67Eqz
Mannen Maat wit Swift Groen Sneakers 42 zwart Adidas Run
Veterschoenen Geklede Ecco Melbourne " "cognac 5ZHTUn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zwart Sneakers Mannen Adidas Groen Run Maat 42 Swift wit Eznfwq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sorel Caribou Caribou Sorel Sorel qIrvfq

Maak nu een afspraak


Vans 39 Sk8 Dames 2 Hi Platform Sneakers Zwart Maat OqOrx8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Adidas 42 Groen Swift zwart Run Maat Mannen wit

Onze specialisten

Swift Maat Groen Sneakers wit Mannen zwart Run 42 Adidas
Kawa Unisex 45 Shower Slippers Grijs Maat Nike znBvWqwfpw
Xa 3d Pro Cherry Black White Gtx Salomon Wandelschoenen Heren Barbados HwFqF
Boots Linate 41 Chelsea Leer Maat Heren Travelin Cognac Leather 1vqIwI
Adidas zwart Sneakers Mannen wit Swift Maat Run Groen 42