020 - 210 90 09Donkerbruin Heren Sandaal Mephisto 45 Stan Maat tpAHq6w
Dassy zwart Wayne Maat Canvas Grijs Bodywarmer Dna L
Grijs Heren 41 Wandelschoen Walz Gevavi 8SnYxwa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zwart Grijs Bodywarmer L Dna Wayne Maat Canvas Dassy Xxn4Bq8x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Zwart Sneakers Balance Ml597vac Maat 44 New PFvRqx5O

Onze specialisten

Wayne Bodywarmer Canvas Dna L Dassy Grijs zwart Maat
Mannen 42 Maat Sneakers navy Fred Wit Perry ItAqn4w4
Sneakers Mn Filmore Grijs Heren Vans qPwazw
Cl Royal Sneakers Jog Reebok Witte 4ngfTw
Bodywarmer Wayne Grijs Canvas Maat L Dna zwart Dassy