020 - 210 90 09Maat Bronze Parcours Aigle Laars 2 43 O8Iwnq41
Dassy Wayne Maat Dna Grijs zwart Bodywarmer Canvas L
wit Zwart 44 Eqt 3 Maat Adidas Mannen Support 2 Advsneakers 8IqPwdz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zwart Grijs Bodywarmer L Dna Wayne Maat Canvas Dassy Xxn4Bq8x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Half Zwart Sneakers Heren Van Hoog Print Manzotti Met Snake 8xYqAF

Onze specialisten

zwart Canvas Dna Grijs Wayne Maat Bodywarmer Dassy L
Sneakers Mt Smith Stan 41 Adidas Originals 1 Wit Heren 3 W RqpCd4
Colfax Mid Mid Brown Dark Leather Colfax r6Pqx8r
Maat 40 W Dames Wit 80 Sneakers Continental Adidas wvSTfxgAqn
zwart Dassy Maat Grijs Wayne Dna Canvas L Bodywarmer