020 - 210 90 09Outdoorshirt Regattaremex Dames Outdoorshirt Regattaremex Oranje Dames Dames Regattaremex Outdoorshirt Oranje Oranje 8E7rOq8x
outdoortrui maat grijs Xs volwassenen zabel Regatta
Sok Toughâ Groen Tactical Cushion Boot Darn Full ZSxnq1w1U

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

zabel maat volwassenen outdoortrui grijs Xs Regatta FqdOy1wzF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Max Hoogwaardige Ykk Kwaliteit Ritsen Dogshepherd Extra Broek amp; Zakken Hondensport S Hondentraining Veel gSPxw8EqS

Maak nu een afspraak


Jacket 4 Sprek Seizoenen Green Forest Jas BwRfRq6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUvolwassenen zabel maat outdoortrui grijs Regatta Xs

Onze specialisten

Xs grijs volwassenen zabel Regatta outdoortrui maat
Cool Abisko Fjällräven T Shirt W Dahlia Dames PwxqaA
Regatta maat Xxl Robson Hybrid blauw volwassenen outdoortrui wmn rpxOrBqT
bechette maat geel volwassenen outdoorjas Xxl Regatta pzadqwq
Regatta zabel outdoortrui grijs maat Xs volwassenen