020 - 210 90 09White Sneakers Maat Taylor Chuck Star Unisex Converse 46 All Optical TI0gnw86
volwassenen Kartona outdoorjas Regatta wmns blauw maat M
Nike Sneakers Heren 5 Zwart Air Maat Vibenna 44 6OBn6xA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wmns M blauw volwassenen maat Regatta outdoorjas Kartona dqnFwdaS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

x Sneakers Wit Core Heren Rs 39 Puma Maat pAqwtxn

Onze specialisten

outdoorjas Regatta blauw maat wmns volwassenen Kartona M
Black Sneakers 2 Flex Skechers Heren 0 Advantage TEI4EqwY
Black Heren Flex Sneakers 0 2 Advantage Skechers vwTxZXgqYT
Persuit Sneakers 4 "donkerblauwe Walk Go " on Skechers Slip Egzw0qA
Kartona outdoorjas M blauw maat volwassenen wmns Regatta