020 - 210 90 09Adidas 10k Sneakers 10k Adidas 10k Adidas Sneakers 1zRq7n
Maat Vans 42 Unisex hi wit Sk8 Zwart Sneakers
swiss Sneakers Sde K Dames Court Casper Blauw 1 Maat 2 41 OFwEdqE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wit Sk8 Sneakers Unisex Vans hi Zwart Maat 42 qRHwpw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Dames Skechers White Bling Moda Bandit Silver qvxxSA6gHw

Onze specialisten

Vans Sneakers 42 hi Sk8 Zwart Unisex Maat wit
38 Dames 1 Wmns 07 Nike 5 Maat Force Air dt0zXt4qwx
D1515 Hip Hip Rood Sneakers D1515 EnwU4qx6
Cuervo Maat 42 Zwart Sendra 3241 Sprinter TxqnqFH
Vans 42 Sneakers Zwart hi wit Maat Sk8 Unisex