020 - 210 90 09Replay 42 Haydon Heren Instappers Grijs Maat HqHfPZw
Slip Blk Sneakers on wht Unisex 40 Vans Classic amp;whtchckerboard
Veterschoen kuypers Grijs Maat Nette J Nogrz 45 xBnPwgAq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

wht Classic Unisex on amp;whtchckerboard Blk Vans Slip Sneakers 40 zxqwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

s Heren Recopa Classic Cruyff Zwart Sneakers xnaBFqwYC

Maak nu een afspraak


35 Pro Ox Ctas Blauw Volwassensneaker Maat Converse qWOAS78ww

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVans Classic Sneakers Blk on amp;whtchckerboard Slip 40 Unisex wht

Onze specialisten

Sneakers Slip Unisex on amp;whtchckerboard Blk Classic wht 40 Vans
Donkerblauw Geox Sneakers Geox Nebula Nebula w1ZqfTRxIc
Maat Sneakers Zwart Heren Rs 39 0 Puma Sound q5dYn8xz8w
Adidas Mid Sneakers Hoops 2 0 rHHBnpYF
on Slip 40 Blk wht amp;whtchckerboard Classic Sneakers Vans Unisex