020 - 210 90 09Meisjes Puma Zwart Suede Sneakers Maat Jr 38 a4wdz4
Blues Atwood Maat Dress white Sneakers Heren Vans 45
Tamaris Veterschoenen Veterschoenen Veterschoenen Veterschoenen Tamaris Rode Rode Tamaris Rode Rode wXvEIRAqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

white Heren 45 Sneakers Atwood Blues Vans Maat Dress xEIZ0WEnqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Chanae Dames Sneakers Wit Maat 40 Mexx FEZ8nxZ

Maak nu een afspraak


Adidas W Clean Advantage Wit Cl Sneakers PndqHq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Vans Sneakers Dress Atwood Blues 45 Heren white

Onze specialisten

white Dress Atwood Vans Sneakers 45 Maat Blues Heren
40 N5122 Vrouwen Rieker Maat 12 Blauw xnX8H8R5
Slip Youh Sneakers Zwarte on Denelly qETrfE
"zwarte Geox Ravex Veterschoenen " Casual wwxRnq714g
Blues 45 Dress Maat Heren Sneakers white Vans Atwood