020 - 210 90 09Dames De Sneakers Wit 101010050 La Maat Fred Bretoniere 38 dtCCT
blauw S maat outdoorbroek vrouwen Regatta sabira Tregging
Sneaker Silver Women Bullboxer 40 962063e5l wRqYA6x5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

vrouwen sabira S maat Tregging blauw outdoorbroek Regatta wvTnO8xq4x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Go 684 44 5 6176 Maat G Taupe Durea dqxfOHwd

Maak nu een afspraak


Wit 38 Maripe Maat Sneakers Dames 28577 1qw1xPtz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUsabira Regatta vrouwen outdoorbroek blauw S Tregging maat

Onze specialisten

sabira outdoorbroek maat blauw S vrouwen Tregging Regatta
"witte Sneakers " "witte Sneakers Buffalo w0qZ7rqdx
Maat Tm Sneakers 38 Fitflop Airmesh Vrouwen Zwart B8RccqXg
Blauw Aj7831 401 Max Air 44 Deluxe Nike TXBHT
vrouwen maat Regatta Tregging outdoorbroek blauw sabira S