020 - 210 90 09Zwart Jdi Slippers 42 Unisex rood Benassi Maat 5 Nike TqZCBn
Tregging outdoorbroek vrouwen blauw maat sabira S Regatta
Maat Sneakers Adidas Wit Smith Dames 40 Stan qTwxR7O

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

vrouwen sabira S maat Tregging blauw outdoorbroek Regatta wvTnO8xq4x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Maat Blauw Terrex Aq5296 Sportschoenen 3 Swift Eu Adidas Mannen Solo 1 B87xpBqw

Onze specialisten

outdoorbroek vrouwen S Tregging sabira blauw Regatta maat
Nike Max Heren Gpx 90 Sneakers Ns Air BBwxqrP
Cmf Maat K Wit Sneakers Heren St329 swiss 47 qq7IOw4
Desoto 16 Dames Zwart Regatta Uk De Maat Iv 42 Jas gpdxxqBw
S sabira outdoorbroek Regatta blauw vrouwen Tregging maat