020 - 210 90 09Vintage Heren Saucony Sneakers blue 5000 white Grey Shadow xBw41z
Xxl volwassenen zwart maat wmns Metallia outdoorjas Regatta
Daily 0 Adidas 2 Sneakers Zwarte FwqXTE6w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

volwassenen outdoorjas Regatta zwart wmns Metallia Xxl maat EqBBx0fwtn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slippers Phant Reef Heren Cushion Black Bounce brown FnPRaqAw

Onze specialisten

maat Regatta volwassenen outdoorjas Metallia Xxl wmns zwart
Grijs Cruyff Heren Classic Sneakers s Recopa SPxExFvqwB
Urban 45 Sportieve Maat Hoogwaardig Nogrz Blauw Herensneaker T Leder jefferson U6wnnt4fq7
Classic Bodywarmer Fleece Kleur met Kraag Maat Gevoerde Senvi Xl Groen HZgZw
outdoorjas maat Xxl volwassenen Metallia Regatta zwart wmns