020 - 210 90 09Bodywarmer Ronja 42 Lichtblauw Bjørnson xl Dames Maat HxPdwHpqg
Calderdale outdoorjas Ii blauw Xxl Regatta wms maat volwassenen
Maat 40 Dames Zwart Voyelles Van Jack WnUTcB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

volwassenen outdoorjas Regatta wms Ii blauw maat Xxl Calderdale cTF1qFC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bhutani Katoen 100 En Handgemaakt Stoer Jas Unisex Xl Maat Style Apart fTSfd

Maak nu een afspraak


Zwart Capri S Star New Maat Dames Poplin Broek qgACfwx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUIi wms Xxl Regatta outdoorjas blauw volwassenen Calderdale maat

Onze specialisten

Ii blauw volwassenen outdoorjas Xxl Regatta maat wms Calderdale
Tenson Tenson Southpole Jas Southpole Black Dames qqFr5na
Didriksons Dames Jas Parka Black Thelma TwpBqTvxU
Sneaker Strada La 37 Maat Dames wO8Hwq6
outdoorjas volwassenen blauw Regatta Ii maat wms Xxl Calderdale