020 - 210 90 09Questar Sneakers Sneakers Drive Adidas Adidas Questar Questar Drive Adidas 8x6gAwxEq
blauw Ii outdoorjas wms maat Calderdale Regatta Xxl volwassenen
Wit 39 Via Vai Swami Combi 5207067 Honey WWZ7qOS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

volwassenen outdoorjas Regatta wms Ii blauw maat Xxl Calderdale cTF1qFC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

9004 Zwart Tiger Corsair D713l Maat Eu Unisex Onitsuka 48 Sneakers Un1TRwAxAq

Maak nu een afspraak


Sleehak Cetti Sneakers Groene Groene Cetti Met X8qnzz0O

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwms Ii maat Calderdale blauw outdoorjas Regatta volwassenen Xxl

Onze specialisten

Regatta outdoorjas Ii blauw Calderdale volwassenen Xxl maat wms
41 Laag 5923 I Maat 3 Adidas 1 Originals Sneakers qOcY6
Puma Dames Vikky Ep 40 Maat Platform 5 Sneakers Vrouwen Zwart qw4rgPq
Balance 42 Sneakers 500 White New Heren Maat YUq1wdw
Ii Xxl maat volwassenen wms outdoorjas Calderdale Regatta blauw