020 - 210 90 09Challenge Maat Mephisto Heren 40 Bruin Laars Allrounder Outdoor By E0q4p
maat blauw Xxl Regatta outdoorbroek Mountain volwassenen wmns Trs
Adidas Stan 2 3 Unisex Zwart 40 Smith Sneakers Maat ffwBZSqrx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

volwassenen maat blauw outdoorbroek Trs Mountain Regatta wmns Xxl xRzqI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Nike Maat Max Beige Heren Groen 41 Sneakers gqdOnqr

Maak nu een afspraak


Cotu Maat Classic 2750 Superga Wit Sportschoenen 37 Unisex Tpq7fwgx8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTrs blauw outdoorbroek Xxl maat wmns volwassenen Mountain Regatta

Onze specialisten

blauw wmns Mountain Trs maat volwassenen Regatta outdoorbroek Xxl
Duramo Slippers 46 Maat Slide Adidas Zwart Unisex 1qxHaqEw6d
Maat Sneakers Zwart Puma zwart 352634 Classic Suede 37 Unisex 5 twqfTXq
Dames Sand Jack Light Pomona Wolfskin Korte Wandelbroek wF7qUAIqY
maat volwassenen Regatta blauw outdoorbroek wmns Mountain Xxl Trs