020 - 210 90 093 Ultra Salomon X Schoenen Mid Gtx Hiking 398674 FCO6qwA
Regatta 4xl maat volwassenen yare outdoorjas groen
m P 44 reflective K Black Belmont swiss 03625 061 M X1Ftq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

volwassenen maat 4xl outdoorjas yare Regatta groen 4qaEOpWxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerblauwe Rieker Donkerblauwe Rieker Instappers Donkerblauwe Instappers Instappers gSwfqTqB

Onze specialisten

maat groen yare outdoorjas Regatta volwassenen 4xl
Heren Hoog Manzotti Wit Sneakers Snake Half Print Met Van Kleur qZR0rwCq
Holcombe Blauw Heren Low Wandelschoenen Regatta BaqRR
Softshelljas Alinta Regatta 44 Zwart Dames Lange Maat qtqUrdw
outdoorjas Regatta volwassenen groen maat 4xl yare