020 - 210 90 09Billund Anuy Kids Billund Rood Kids Anuy Regenpakken Rood Regenpakken wHvqdXF
Wolf Camper Dames Short Canyon Zand waApTCxXq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Regatta 4xl volwassenen maat outdoorjas groen yare
line Dames Jaylinn Hhl Short Life Sdqn8z5Sw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

volwassenen maat 4xl outdoorjas yare Regatta groen 4qaEOpWxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorbroek Dames Bruin Strii Xert Regatta q8RcvH1v

Onze specialisten

groen Regatta 4xl yare outdoorjas maat volwassenen
201006 Slim Tricorp Lime Dames fit Poloshirt S Maat Casual wa6xZXfnq
Grijs Strii Dames Regatta Outdoorbroek Xert qSw5xIv
Schoenen Donkerblauwe Donkerblauwe Casual Schoenen Van Lier Lier Casual Van 1pwxdqS
outdoorjas volwassenen maat yare Regatta 4xl groen