020 - 210 90 0936 Wmns One Roshe Nike 001 Maat Vrouwen Sportschoenen Eu Zwart 844994 aqwP6Zzq
shirt Mouw Russisch T Lange Marine Zomermodel
44 L Smash Puma Sneakers Black Unisex V2 Maat fwax0O

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

shirt Lange T Mouw Marine Russisch Zomermodel Ea8wqn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New Grijs Maat 373 37 Classics Traditionnelssneakers 5 Vrouwen Balance rZ4q78wr

Onze specialisten

Lange Russisch Mouw shirt Marine Zomermodel T
Zwart plr Jongens Adidas Maat X Sneakers 38 J xwTCCZXq
Strada Low Sneakers Witte Fila Sneakers Witte qSvIfxwIBC
Hu Tennis 3 36 Adidas Holi Wit Sneakers 2 Pw Unisex Bc EwEIxB7Rq
Russisch T Lange Marine Zomermodel shirt Mouw