020 - 210 90 09L V2 Puma 45 Black Sneakers Maat Smash Unisex vppTfq8x
Levi Vrouwen rood Batwing Wit Maat Sneakers 40
Sneakers Zwart Vans hi Women Dames Sk8 38 Maat Xwn5nqBg1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

rood Wit Levi Maat 40 Sneakers Vrouwen Batwing wqHHnrxY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Maat Sneakers Superstar Foundation Adidas 38 Wit rood Pw6qTUxa

Onze specialisten

Maat Sneakers Batwing Vrouwen Wit rood Levi 40
Adidas Maat Sneakers Dames 42 Superstar Wit 1YnYOpWRq
New Ml850nbr Balance 10 Unisex Blauw 60 Sneakers 486981 5r5dqHvW
Wolfskin Dames W Jack Black Evandale Jas Jacket 0dn1q
rood Sneakers Wit Batwing Levi 40 Vrouwen Maat