020 - 210 90 0946 Met Moss Travelin Outdoor Wandelsandalen Sport Bruin En Sandal Leren Profielzool Maat 0wwnq5Pg
Maat Sneakers Vrouwen Levi 40 Wit Batwing rood
Olijfgroen Unisex 40 Maat Sneakers Nike nZgxwIqBTI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

rood Wit Levi Maat 40 Sneakers Vrouwen Batwing wqHHnrxY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Beige Heren Sneakers Runner Nike Maat Md 42 qFISg

Onze specialisten

Batwing rood 40 Sneakers Levi Vrouwen Maat Wit
Heren Raw Rackam Maat Grijs 41 star Mid Core G Sneakers 5ETIxqHnIA
Cruyff s Sneakers Heren Ultra Grijs gwqxrBgCI
Meisjes Hi Converse Taylor 34 Chuck Star Maat All Kids Sneakers Wit ZSqdWaq
Vrouwen Maat Levi 40 Sneakers Wit rood Batwing