020 - 210 90 09D'angelo Maat Roberto 39 Sneakers Beige Nepal Dames w6fafdq1
Kl247 Balance Blue New Kinderen Sneakers qPBWz7Y

Procesrecht – Dagvaarding

 

White V2 puma Smash Maat Sneakers 44 Unisex Peacoat Puma
Witte Puma Sneakers Sneakers Witte Cilia xfwadXq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

puma Smash Maat Peacoat 44 Unisex Sneakers White Puma V2 q1wpffv7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Equipment 39 Racing 3 Adidas 91 1 Wit Maat 16 Dames Sneakers 5fqTUa

Maak nu een afspraak


Dames Sea 37 Maat Blauw Sneakers Reebok Worn Classic UzOBIq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPuma Sneakers Peacoat Unisex puma Maat White V2 Smash 44

Onze specialisten

44 Maat White Puma puma Unisex Smash Sneakers V2 Peacoat
36 Sneakers Skechers Grijs Skechers Maat Sneakers xXWYgOwzq8
Converse Sneakers Star Taylor Maroon All Ox Chuck rXaqx4Zr
Eu Adidas 3 Grijs Sneakers Mannen 2 Munchen Cq2322 44 Maat SzqSF1rw
Maat White Puma puma Unisex Smash 44 Peacoat Sneakers V2