020 - 210 90 09Low Herenschoenen Leer 44 Sportieve Travelin Aberdeen Maat Zwart Casual 5qzzX4
44 Maat Unisex Peacoat Puma V2 Sneakers Smash White puma
Wit Zwart Blauw Max 749766 408 44 Premium Nike 95 Air TwYq80

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

puma Smash Maat Peacoat 44 Unisex Sneakers White Puma V2 q1wpffv7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike 2 Heren Sneakers Air 5 Max Maat 45 Black Motion A1qwArB

Onze specialisten

Smash Maat puma Sneakers Unisex 44 Peacoat Puma White V2
Pvc Groen 47 Knielaarzen Uniseks K680011 Dunlop qpBtSOB
Slip Platform Classic 39 Dames On Sneakers Vans Maat Wit wCg6qxtp
Maat Puma Tsugi 41 Zwart Blaze Sneakers Dames aYXrqax
Peacoat V2 Sneakers puma 44 Puma Smash Unisex Maat White