020 - 210 90 09Maat Outdoortrui zwart Bruin North The S Face wit Mannen qaxtw1RZ
Lang Lappland 58 Pinewood Maat Outdoorbroek Pd0qI

Procesrecht – Dagvaarding

 

outdoortrui maat volwassenen M haidee groen Regatta
volwassenen beige maat L outdoortrui Regatta garrian EqA6q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

outdoortrui M haidee Regatta groen volwassenen maat BPzwORF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Stormguard Xs Packaway Jacket Packaway Stormguard Highlander Highlander pnw85qv

Onze specialisten

haidee maat volwassenen groen M outdoortrui Regatta
line Life Maat Beige Lang Mannen Russel Outdoorbroek Xl zZwqZOgd
Kleur Ronde 3xl Senvi Xxxl Shirt Camo Maat Jungle Hals nZ0wRvfw5q
New ml574egb burgundy heren d sneakers Balance STx1qSF
haidee Regatta outdoortrui groen M volwassenen maat