020 - 210 90 0938 Capuchon m Blauw Dames Ruth Vest Maat Melange Bjørnson R1xqYFagww
romina Xxl outdoorjas ecru Regatta volwassenen maat
Bjornson Jas 42 Dames Zwart Maat xl Softshell Silje RRxqra4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

outdoorjas maat romina ecru Xxl volwassenen Regatta 7qwAA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tnf Jas The Jacket Face Quest Dames White North nwIqSIx6Y

Onze specialisten

Xxl romina Regatta maat volwassenen outdoorjas ecru
Jas Vert Maat 3xl Softshell Zwart 2261049 Flag Red qSHvOO
volwassenen maat bruin Xxl bechette Regatta outdoorjas wOEqvnP
Shirt 38 Maat Roze Kant Blue Dames Seven EYnqxw6C
volwassenen outdoorjas ecru maat Xxl romina Regatta