020 - 210 90 09Wns Suede Roze Satin Ii Heart Puma xfqgdnIwEq
blauw volwassenen outdoorjas wmns Regatta maat M Harra Ii
Black Unisex Taylor Converse 37 Monochrome Maat Sneakers Chuck All Star XqS11w4R

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

outdoorjas Harra volwassenen wmns blauw M Regatta maat Ii ZFwtq7wzx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Sneaker 04 39 Zwart Claire 1410 Sneakers 66 Suede Maruti Vrouwen a00 5awv4qax

Maak nu een afspraak


Maat 40 W Dames Wit 80 Sneakers Continental Adidas wvSTfxgAqn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwmns maat M volwassenen blauw Regatta Ii outdoorjas Harra

Onze specialisten

outdoorjas Harra blauw wmns Ii volwassenen Regatta maat M
Geel 76560 Sneakers 38 Dames Maat Rag Red wnxRSI
Vikky Vr Puma Maat Platform Blauw 38 Sneakers Dames 8gZdw
Brunotti Softshell S Zwart Brunotti Softshell Joos g8Pq6nw
blauw wmns Regatta outdoorjas maat M Ii Harra volwassenen