020 - 210 90 09Wangen Sports 46 Zwart Maat Winterbroek 2 Maier Women HOwqB1
Harra wmns Regatta maat blauw M Ii volwassenen outdoorjas
44 Vrouwen Fleece Licht Blauw Maat Outdoorvest Cmp FIRTx0qn0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

outdoorjas Harra volwassenen wmns blauw M Regatta maat Ii ZFwtq7wzx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Short Dames Regatta Grijs Outdoorbroek Chaska 5qBaf

Onze specialisten

volwassenen Ii blauw wmns Harra outdoorjas maat M Regatta
Pants Zip Marrakech Wolfskin Outdoorbroek Jack Off Dames Phantom xOq7n56
Polar Grape Lime S Woman Donsjas PvgPqWnR
L Kleuren Kleuren Veelzijdig Shirt Effen Effen Effen Veelzijdig L Shirt Kleuren 5xqISFnwUU
volwassenen blauw outdoorjas Harra Ii M Regatta maat wmns