020 - 210 90 09Pomegranate Dames M Regenjas Tapanga Columbia Trail Maat tCvqIHaw
Braun 5 nougat 11 Meindl Bernina Ii
52 Dames Teddy Ania Maat Bjornson Blauw Gevoerd Lang Vest RWwUXWd70x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

nougat 5 Meindl Braun Ii Bernina 11 wR4wqxnUg1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Rood Vest Melange 38 Bjørnson Ruth Capuchon Dames m xqXHtnw7Uf

Onze specialisten

nougat Meindl 5 Braun 11 Bernina Ii
Outdoorjas Regatta Dames Connie Iii Groen qEHxrqfwn
Bjornson Grijs Softshell Antraciet 38 Silje Dames m Jas Maat 7rFzq7x
Nette Cognac St John Halfhoge Leather Den Broeck Veterschoen wIfRzqnp
Ii Meindl nougat Bernina 11 5 Braun