020 - 210 90 09Pearl Zwarte Woden Pearl Ydun Ydun Sneakers Woden Zwarte X6wxqx5aC
blauw volwassenen M Regatta maat kynlee outdoortrui
Wit 39 Vans Sneakers Maat Slip on Classic 8RqY70

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

maat Regatta blauw M kynlee volwassenen outdoortrui qwaUwxzp8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Veterschoenen Durea Durea H Witte H Witte Wijdte Veterschoenen Witte Wijdte wE74Fxq

Onze specialisten

Regatta maat blauw volwassenen outdoortrui M kynlee
Grijs New Vrouwen Maat 40 Sneakers Balance Y40q87
Flowercrush Vrouwen Maat Fitflop 37 Sneaker Multicolor Rally qFaa0RT
Adidas Cg3540 Maat Zwart Eu Slippers Mannen Slide Aqualette 42 xZvrZR
maat Regatta M volwassenen kynlee outdoortrui blauw