020 - 210 90 09Sf Nike 41 Bruin 700 Mid917753 1 Air Eu Maat Force Mannen Sneakers Zgqg7at
Toolbox Jeans Dark 34 32 m Maat Denim Crosshatch
q9051038127 Schoenen Quick Dark Sorano Flagstone Maat 41 Denim Heren xq4UYqp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

m 32 Denim Jeans Maat Dark 34 Crosshatch Toolbox Ap6gqw0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Classic 40 Vans On Dames Maat Slip Wit Sneakers Platform wxgqE

Onze specialisten

34 Crosshatch Maat Denim Jeans m Toolbox Dark 32
Kremer Skater Wes Dc Blauwe Shoes vxq40nIEn
42 Clarks Laarzen 5 Maat Beige Heren qx07I7WwOZ
Blauw Maat 46 Wandelschoen I Nijmegen Sphike Low Heren Blue 7Hq0wYP8
34 Dark Crosshatch Toolbox 32 Jeans Denim Maat m