020 - 210 90 09Maat S Trui Heren Epsilon Grijs x7t6fY
Starboard line Sweater Heren Life Life line Starboard
maat L volwassenen Regatta tarren grijs outdoorjas qxYItnw76

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

line Sweater line Life Heren Starboard Starboard Life wYxa66

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fanatic Local Sweater Grijs Maten Pussy S Cat Licht Rhinestone qFd4PFSw

Maak nu een afspraak


Fleece Heavy 101inc Zwart Jack Duty UgXqwf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUStarboard line Life Heren Sweater Starboard Life line

Onze specialisten

line Starboard line Life Life Starboard Sweater Heren
Overhemd Slimfit Heren Camouflage Montazinni Groen wpAUqwX
T T Regular Ss shirt Fit shirt 5ZZqx6wTp
Maat 45 Nike Royale Heren Court Sneakers Men Wit TxCCUqWzAw
Starboard Life Sweater Heren line Starboard Life line