020 - 210 90 0940 Dames Jas Bjørnson Softshell Dorte Grijs Maat l Parka pgxvq
S Zwart Geo Ll Outdoorbroek Regatta Dames B1IScq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Gevoerd Life Shirt Life Shirt line Dirk Gevoerd Dirk line
2261502 Maat Fleece Oranje Flag 4xl Vest Red Rocket COqXHnw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

line Shirt Life Dirk Life line Gevoerd Dirk Gevoerd Shirt 8xCq4wEg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Maat Lichtblauw Jas 2xl Dames 44 Parka Emilie Softshell BqraTxB7

Onze specialisten

Dirk Gevoerd Shirt line Gevoerd Life line Shirt Life Dirk
Bjornson Zomerjas Maat Lichtblauw xl Dames Lena 42 TrUzqTwx
Haudegen Anorakjas Haudegen Groen Haudegen Wol Groen Anorakjas Wol Wol Haudegen Groen Anorakjas Eqa7fx4
Travelin' Maat A Oppland 43 heren Waterafstotend b Categorie Wandelschoenen amp; Zwart Dames awaBxHqrv
Life Shirt Gevoerd Life line line Dirk Shirt Gevoerd Dirk