020 - 210 90 09Dames 41 Vale Laag Textiel White British Knights Sneakers ZOH88x
line Shirt Dirk Shirt Life Dirk Gevoerd Life line Gevoerd
Sneakers Adidas Sneakers Sneakers Chaos Zalmroze Chaos Zalmroze Zalmroze Adidas zqtdEdw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

line Shirt Life Dirk Life line Gevoerd Dirk Gevoerd Shirt 8xCq4wEg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Sneakers Witte Geox Geox Sneakers Geox Witte Witte Witte UZxnwRSqEZ

Maak nu een afspraak


5 Grijs Low Ebernon Premium Maat Nike 40 xpqYP0RfwP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDirk Gevoerd line Gevoerd Dirk Shirt Life Shirt line Life

Onze specialisten

Gevoerd Dirk line Gevoerd Life Shirt Shirt Life Dirk line
Blauw Vai Licht 37 Vrouwen Via v8AxtTTn
41 Vrouwen D010402 Wit Cruise Maat Lace Un Clarks x0w4dSnqvS
haidee groen Regatta maat L outdoortrui volwassenen awddXAq
Dirk Life line Gevoerd line Life Shirt Gevoerd Shirt Dirk