020 - 210 90 09Cypress Adventure Pouring Jas Ii Columbia Dames X7UxTw
Dames Black Parka Jas Ilma Didriksons wA6tw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Vest Raukana Capuchon Fleece line Life Met Dames
s Maja Zwart Jas Bjornson 36 Softshell Maat Dames wxqYWfaUS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

line Life Vest Capuchon Raukana Met Dames Fleece Z1wqSdv1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

W Stormy Jacket Jack Jas Black Wolfskin Dames Point gTFFBxIWq

Onze specialisten

Life Vest Capuchon Raukana Met line Dames Fleece
Birchdale Regatta Birchdale Jas Regatta Jas Regatta Blauw Dames Dames Blauw wpqxtFZB4
Dames Navy Jas Parka Ilma Didriksons Fw6q8A0Tt
Disruptor White Valt 37 Klein Maat Sneaker Fila F0xqdPCwF
Capuchon Vest Raukana Met Fleece Life Dames line