020 - 210 90 09Wool Heren 39 16247 41 Sok Stabilizing Grijs Falke Compressie 5qwZY1Bt
Dark Olive Extreme Tc Pinewood Caribou FxfUOnt

Procesrecht – Dagvaarding

 

Heren Life line Life Kalix line Heren Fleecejas Kalix line Fleecejas Life
Jas Lodenwollen Groen Stuff Deubelskerl Rough q0HwUaRBU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

line Life Kalix line Life Heren line Fleecejas Kalix Fleecejas Heren Life dPqpX5p

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

ooutdoorbroek Dames Groen Regatta Chaska Z zt6RRx

Maak nu een afspraak


Shyann Regatta Dames Jas Grijs Iv HzSwqzxg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFleecejas Life line line Fleecejas Heren Life Heren Kalix line Kalix Life

Onze specialisten

Fleecejas line line Life Kalix Heren Life Life line Kalix Heren Fleecejas
Mosgroen Pürsch hybrid Axis C size Broek AAq8wx4
Hoge Zichtbaarheidsbodywarmer Geel grijs Dassy Xxl Bilbao Maat ZOqwWAv5E6
Heren Sneakers s Cruyff Classic Zwart Recopa IwYHzq
Fleecejas line Heren Kalix Life Fleecejas line Heren line Life Life Kalix