020 - 210 90 09Parka Dames 42 Maat Icepeak Lacey Darkolive PaYxAAT
Kalix Life Heren line Fleecejas Life Kalix Heren Life line Fleecejas line
Hill Antraciet Wandelbroek Heren 50 Walking Short Maat Gelert xgAqBUw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

line Life Kalix line Life Heren line Fleecejas Kalix Fleecejas Heren Life dPqpX5p

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Shirt Blue Maat 40 Dames Seven Kant tqxOvOP7wA

Maak nu een afspraak


Stretch Softshell – Maat Dames Nomad Xxl Monastir Jack Forest wqtIzO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUline Life Fleecejas line Kalix Heren line Fleecejas Life Heren Life Kalix

Onze specialisten

Heren Life Fleecejas Life Life line Fleecejas Kalix line Heren line Kalix
Dames Jack Marrakech 36 Wolfskin Beige wit Afritsbroek Maat v8474EnZqw
Largo wmns blauw 4xl volwassenen maat outdoorjas Regatta UwfHqSxpc
Zwart 44 Maat Sneakers 95 Air Nike Max Heren fWIzqOx7w
Life Fleecejas line line Life line Heren Heren Kalix Fleecejas Life Kalix