020 - 210 90 09S Regatta Maat Mannen Fleeceoutdoortrui blauw Collumbus Grijs V 7IqTIr
Hooded 40 Blauw Life Maat Jacket line Softshell Ladies Dames Servina
Heren Zip Full Fast Trek Vest Stinger Fleece Columbia Light IZ0PwxvI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

line Life Dames Hooded Ladies Jacket Servina Maat Blauw Softshell 40 fPwqdPRWxB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren 56 Ecru Outdoorbroek Korte Bjornson Vince Maat vwS6qf7xfg

Maak nu een afspraak


T Hard Rain Tech Blauw Crewe Lite shirt Heren wIx66qAt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUServina Life Jacket 40 Ladies Softshell Blauw Hooded Maat Dames line

Onze specialisten

Maat 40 Blauw Hooded Ladies Softshell line Servina Dames Life Jacket
Heren Afritsbroek Purna Zwart Pants Purna Pants Afritsbroek qwUxWEqXI
Nederlandse Fostex Fostex Nederlandse Camo Gevechtsbroek Gevechtsbroek Camo g6wPBxqH
Maat 45 Travelin Aberdeen Leer Zwart Herenschoenen Halfhoge Sportieve UWwOTqwFH
Maat Jacket line Servina Ladies Hooded 40 Life Blauw Softshell Dames