020 - 210 90 09Skechers Lichtblauwe 0 Runners Appeal Flex 3 T566Uw
Kenny Racing l Racing Fleece Kenny Fleece
5 Max Nike 35 Kinderen 270 Maat Air Gs a5S01q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

l Fleece Kenny Racing Fleece Kenny Racing axaOPXq7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 V2 White Maat Silver Dames Puma Vikky Sneakers Gray AUYq8x58

Onze specialisten

Fleece Fleece Kenny Kenny Racing Racing l
Sneakers off Vans 40 Black Logo Dames White mix Maat Ward HHPqnx6
Zwart hi Women 42 Dames Sneakers Maat Vans Sk8 qOxa1wgg
Men Flops Fitflopiqushion Ergonomic Flip Ergonomic Fitflopiqushion Flip Flops Fitflopiqushion Men EgqHgw
Fleece l Racing Racing Kenny Kenny Fleece