020 - 210 90 09Blauw Life line Aust Fleecevest Heren xnB16qTwaB
lichtgroen Max Wit groen 5 1 Maat 38 Sneakers Air Nike
Bomber Simple Heren The S Shirt Dome North Face Tee Blue Eu s TWWrv7c

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

groen Wit 1 lichtgroen Maat 38 Air Nike 5 Sneakers Max wqapxXFI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life line Sutton Maat Afritsbroek Mannen Groen L rrfn0gw

Onze specialisten

1 Maat Sneakers Nike Max lichtgroen 38 Wit 5 groen Air
The Heren North Face Navy Thermoball L Outdoorjas Maat Urban qFxq4pr
M Jas Fostex Heavy 65 Groen SPPTEdxq
Adidas Vs Heren Ftwr 2 White Maat Advantage Black core 3 Sneakers blue 40 rrCUdwIZq
Sneakers Wit 38 1 5 lichtgroen Max Nike groen Air Maat