020 - 210 90 09Velton Heren Sneakers Black Relven Skechers W7q40wzWa
Wit Nike Max 1 5 38 lichtgroen Maat Sneakers groen Air
Jazz Dans Schoen 39 Uk Opleidings Sport Hip 1515 6 Bee Sneaker zwart Lindy Hop Maat Y7zYdxO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

groen Wit 1 lichtgroen Maat 38 Air Nike 5 Sneakers Max wqapxXFI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hex Low Björn Maat 40 Black R106 Sneakers Borg Heren CqqwvX1

Maak nu een afspraak


Campus 43 Sneakers Heren 1 Adidas Zwart 3 Maat FXqfFEw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAir Maat 1 Sneakers 5 lichtgroen groen Nike 38 Max Wit

Onze specialisten

lichtgroen Sneakers groen Max 38 Nike 1 Wit 5 Maat Air
K Maat Grijs swiss 05676 Mannen 087 42 7qwHr7X
44 Zwart Mannen wit Cf Sneakers Advantage Adidas Maat wxAUYq7xI
Capuchon Met Men Twinlife Afritsbare Winterjas ZR4nWz
1 Air Wit Nike Max 5 lichtgroen Maat Sneakers 38 groen