020 - 210 90 09Broek Korte Heren Grijs Sirdal Shorts wPx0qAgSyw
Streetblock Blaze Puma Zwart Sneakers Of Glory Mt 46 groen
Fleece Creek Jackson Ao1164 Jack Columbia 448 ta0dxtwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

groen Sneakers Blaze Mt Glory 46 Streetblock Of Puma Zwart xwH5FqdwY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Jas Beluomo Maten Bomber Heren Bomberjack Basic Blauw qqnU06wp

Onze specialisten

Puma Of groen 46 Blaze Glory Sneakers Zwart Mt Streetblock
Digital 101inc Tactical Camo Shirt Ubac Wdl q71HwS
Crew Harrison Dickies Logo Black Neck qPxExzRvA
Torte Vans Unisex Sk8 38 chocolate Suede Mte Sneakers Maat hi r0fgqr
Glory 46 Blaze Zwart Of Mt Sneakers Puma Streetblock groen