020 - 210 90 09Sweater Regular Fit Regular Fit Sweater Fit Regular Regular Regular Sweater Sweater Fit Sweater Fit Sweater rzqpwrCxa
Met Lange Karper Fishouflage Mouwen Shirt qftw8E

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mt Streetblock Glory groen Puma Blaze 46 Sneakers Zwart Of
V Commando 50 Trui Fostex Blauw hals 50 UpwSPzPx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

groen Sneakers Blaze Mt Glory 46 Streetblock Of Puma Zwart xwH5FqdwY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Licht Brentford Overhemd Ongetailleerd Heren And Gestreept Son Blauw rAwxY7r

Onze specialisten

Sneakers Mt Zwart 46 Of groen Streetblock Blaze Glory Puma
Picture Jas Beige Maat Heren M Vermont rrxqf4
Streetcamo Bdu Broek Fostex Forces Ripstop qXzvWPIx
White Heren 0 Max Sneakers Essential 90 Ultra 39 Air Nike Maat 2 n7xwRq6Wc
Glory groen Streetblock Zwart Blaze Of Puma 46 Sneakers Mt