020 - 210 90 09heren Maat M Clearwater Sportjas Falcon Zwart;geel pWwqOnASSB
Sneakers Wit Smith 46 Unisex groen 3 Maat Adidas Stan 2
Regatta Birchdale Regatta Jas Heren Birchdale Blauw q055wC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

groen Maat Sneakers 46 3 Adidas Wit 2 Unisex Stan Smith RxHFX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jowan Hhl line Men's Life Shirt Y1OqWH

Maak nu een afspraak


Heren Mons Outdoortrui Regatta Grijs Iii Twqxq7tdC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 46 Smith Stan 2 groen Sneakers 3 Adidas Wit Unisex

Onze specialisten

Wit 3 2 Smith 46 Adidas Sneakers Unisex groen Maat Stan
Regatta Grijs Jas Iv Nielson Heren vgrIvq
Rits Adera M Sweatshirt En Intrekbare Husky Grijs Met Capuchon BqpTxgw
Ecco 40 Heren Biom Sneaker Maat qrO4rTIwE
3 Smith Unisex Adidas 2 46 Sneakers Maat Wit groen Stan