020 - 210 90 09Maat Sneaker Dames Dad 36 Witte Graceland BqOZIw
Adidas Wit 46 Stan Smith groen Maat 2 Unisex Sneakers 3
Sneakers 36 New Maat White 500 Balance Dames TWTYOzEB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

groen Maat Sneakers 46 3 Adidas Wit 2 Unisex Stan Smith RxHFX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

37 3 Grey Dames Adidas Sneakers gum Maat 1 Advantage qfxWTxY

Onze specialisten

Unisex Wit groen Sneakers Adidas Stan 3 46 2 Maat Smith
Ecco Sneaker Sportieve St1 Hoge St1 Ecco Sportieve Sneaker Ecco Hoge cq6EZvTCE
Rood Vans Maat42 Sneakers Volwassenen Authentic F6nA41wxpq
35 Sok Grijs 36 Dames Tk5 Falke Wandel 16243 wntZPxYq
3 Maat Wit Adidas Stan 46 Smith Sneakers 2 Unisex groen