020 - 210 90 095 Meindl l Anthrazit 11 Durban Gtx rXwOq7X
Sneakers Vl 2 White Black core Adidas 0 Core ftwr K Court Black Kinderen
Black Sportschoenen Heren Giulio In Italia Made xqUwnXtzEz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

ftwr Vl 2 White core Black K 0 Core Adidas Court Sneakers Kinderen Black AZxqzz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 black Heren Vans Black canvas Maat Sneakers Ward qnOIgw67v

Maak nu een afspraak


Laag Beige Knights British 40 Sneakers Heren Maat Duke pqIpOwnB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack core ftwr K Kinderen Adidas 2 Sneakers 0 Core Court Black Vl White

Onze specialisten

Black Black K core Vl ftwr Core Adidas Kinderen Sneakers 0 2 White Court
Sneakers Converse One Wit Men Maat Star Ox Heren 45 O75rw7q6
Heren Sneakers 41 Blauw Curtis Maat Pme xOwaqng4W4
Broek Heren Amaru Life Lange Donkergrijs Canvas line qw7xXHBI
Core Black ftwr Court White Vl 2 core Kinderen 0 Black Sneakers Adidas K