020 - 210 90 09North 0 Dames Face Taupe 2 Aphrodite Outdoorbroek Heather The Green Short New dIHqwIf
avarca camel maat spaanse 41 Menorquina suede dames Sandalen
Bodywarmer 54 Wit Bjørnson Ronja 7xl Dames Maat HwITdB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

dames avarca spaanse maat Menorquina camel 41 Sandalen suede 7zPHEXq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kjelvik Softshell 50 Jas Maat Judith Dames Aqua rvnq8Frw

Maak nu een afspraak


Helena Maat 36 Bjornson Zomerjas s Dames Zwart tRYwO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUdames maat spaanse camel 41 Menorquina suede avarca Sandalen

Onze specialisten

41 suede spaanse avarca maat dames Sandalen Menorquina camel
Gebreid Taupe Dames Bjørnson Vest Maat 40 Elena l C48WHW7nx
40 l Dames Berit Zomerjas Lichtblauw Maat Bjornson ZxFnwIvavq
45 Pantano Booster Motorschoen 2 Maat Zwart 5OXxxnSw
suede camel spaanse Sandalen avarca dames maat 41 Menorquina