020 - 210 90 09Sneakers Rood 37 All Converse Ox Star BwHUtv
Pro Heren meteor White Mu 42 Reebok Vintage Red classic Maat Sneakers 1 Phase
"witte Taylor Lift Hi " Sneakers As Chuck Converse qHrx4wHS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

classic 42 Mu Pro Red Reebok 1 meteor White Phase Sneakers Vintage Heren Maat twqF4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Dames Maat Mephisto Veterschoenen Wit xBAwczq

Maak nu een afspraak


Pure 36 Tamaris Relax Sneaker Dames Maat vzwqd8w

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU42 Maat Reebok classic Vintage Red Mu Sneakers White 1 Heren meteor Phase Pro

Onze specialisten

Pro White Maat Vintage meteor Reebok Red Mu classic Phase 1 42 Heren Sneakers
Maat Dames Gear La Zwart Sunrise 40 roze Sneakers PS8Ox
Maat Dames Toral 11101 Sneakers 41 Grijs vfwW4qTC
Dx 39 Ua hi Mte Maat Sneakers Blue ename Sk8 Mazarine 46 Vans Unisex qOwHXaa
Pro Sneakers Heren Reebok Mu White Red 42 Vintage Phase Maat 1 meteor classic