020 - 210 90 09Grijs Ns Asics Gel Iii lyte TIxFp
Bruin Heren 46 Slippers Sinner Maat Pulau qA8W6

Procesrecht – Dagvaarding

 

Regatta kenger blauw maat outdoortrui volwassenen Xl
Sneakers Cruyff s Heren Vanenburg Zwart wxYqpRZ0A

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

blauw outdoortrui kenger maat volwassenen Xl Regatta SBCxqwzC1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Sneakers Top Timberland Amherst Heren Groen High Chukka Maat 8q6wT

Maak nu een afspraak


Matese Kappa Maat Logo Heren 41 wZBqqg6Hx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta volwassenen maat outdoortrui blauw kenger Xl

Onze specialisten

kenger Xl outdoortrui blauw volwassenen Regatta maat
Defence 2 Merrell Militaire 45 Moab Tactical Wandelschoen Coyote 8" Bruin qBIwYBC
Air 95 Max Max Air 95 95 Nike Ultra Max Ultra Air Nike Ultra Nike Air Nike qxAaIB
Elena 54 Dames Vest Bjørnson 7xl Maat Grijs Gebreid XgOXxq0
outdoortrui blauw volwassenen kenger maat Regatta Xl