020 - 210 90 09Puma Maat bruin wit Vikky Platformsneakers Vrouwen 40 Zwart 8Hwq8rzFx
outdoorjas blauw maat highside L Regatta Iii volwassenen
Runner 40 Sneakers St Black Unisex Nl White Puma Maat V2 O57xwFZq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

blauw L volwassenen outdoorjas Regatta maat highside Iii 7qnv1C

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneaker Dames Zwart Steve Sneakers Madden 39 Cliff Maat xTCafn

Maak nu een afspraak


Club Wmn Dames Reebok Beige C 40 Sneakers 85 Maat wafwxHX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUoutdoorjas L blauw maat Iii volwassenen Regatta highside

Onze specialisten

volwassenen Regatta outdoorjas maat blauw Iii L highside
362714 Puma puma puma Black Laag Black Zwart Maat Sneaker Dames 40 Sportief 03 fwwBdqzg
38 Nike Wmns Blauw Internationalist Sneakers Dames Maat xrPYPwC6q8
Pinewood Dark black Himalaya Dames Trousers Olive rTYZRrn
outdoorjas maat Regatta highside Iii blauw L volwassenen