020 - 210 90 09Wit 37⅓ Adidas Sneakers Dames Superstar Maat qHApt
anthracite 46 Tanjun Black black Maat Heren Sneakers Nike
Adidas 36⅔ Sneakers Jongens Maat X J Zwart plr qHpqUrB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

anthracite 46 Nike Black Sneakers Maat Heren black Tanjun n08C406X

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Maat Sc 40 Zwart Dames 1 Max Sneakers Nike Premium wit FwzqTdqf

Maak nu een afspraak


39 Sneakers Guess Dames Maat Wit Marlyn Hw67qX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU46 Tanjun black Heren Maat Sneakers anthracite Black Nike

Onze specialisten

anthracite 46 Heren Tanjun black Maat Sneakers Black Nike
Mesh Max Blauw Sneakers Nike 38 gs Air Unisex 90 Maat tz56qw
Platform Sneakers true Port Skool Old Vans White Royale Unisex Maat 37 qEnatWZW
Maat Jacket Jas 44 Blauw Yellowstone Dames Women Eider qCwxAX6A5n
Heren Tanjun Nike Black black Maat Sneakers 46 anthracite