020 - 210 90 09outdoorjas mylee maat volwassenen Regatta blauw Xs FSpqp5Ax
Dryrobe Towel M Navy Towel Navy Dryrobe 465q74w

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zx Mannen 44 Maat Fluxsneakers Zwart Adidas
Tuniek Tuniek L Zwart Maat L Maat Tuniek Zwart Zwart Rg6R7Owqr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zx Adidas Mannen Fluxsneakers 44 Zwart Maat 6wq0awxR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Icy M Jack Donsjas Women Wolfskin Maat Blauw Creek Upq5wgHxna

Onze specialisten

Adidas Fluxsneakers Zx Mannen Zwart Maat 44
Pk Maat Cennin Dames Jacket 42 International Dark Night Xl rHYqwr
Royal Towel Dryrobe Royal Dryrobe Towel Blue L Blue dqIO4w
Paul Blauw 39 Green Vrouwen Maat Sneakers 8wF8rqv
Zx Adidas 44 Zwart Maat Mannen Fluxsneakers