020 - 210 90 09Andreson Dames Jas Regatta Paars Iii SggwvUq7W
Iv Regatta Lime Dames Corinne Jas vwq5F6wx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Glide Sneakers Zwarte Zwarte Royal Sneakers Glide Royal Reebok Zwarte Reebok
Regatta Trui Darlene Regatta Trui Blauw Dames Darlene Regatta Dames Blauw wXq6vnfw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwarte Royal Zwarte Zwarte Sneakers Reebok Royal Sneakers Glide Glide Reebok rrBdqwx6R

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoorbroek Groen 38 Ridge Convertible Dames Silver lang Maat Model Columbia 0IqTpx

Onze specialisten

Sneakers Royal Reebok Glide Reebok Zwarte Zwarte Royal Glide Zwarte Sneakers
Xl volwassenen outdoorjas maat coretta bruin Regatta wqTEASIxCE
Zwart S oranje Senvi Kleur Softshell Jas Maat Fnz0xRvwqx
Air Sneakers Black Max anthracite black Heren Nike Invigor UxdRwqtU8
Zwarte Sneakers Zwarte Royal Reebok Zwarte Sneakers Reebok Royal Glide Glide