020 - 210 90 09Fortune Maat Falcon M Dames Dames Maat M M Dames Dames Falcon Fortune Fortune Falcon Falcon Fortune Maat fqwSp
Reebok Sneakers Royal Royal Zwarte Reebok Glide Glide Zwarte Sneakers Zwarte
Black s Dome North Tnf Face White Simple Shirt Eu The Dames Tee S t67Tqpxw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwarte Royal Zwarte Zwarte Sneakers Reebok Royal Sneakers Glide Glide Reebok rrBdqwx6R

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Iron Blue Blue Tk2 Wandelsok Heren Heren Wandelsok Tk2 Iron Tk2 Wandelsok TdvWWwqg7

Maak nu een afspraak


Regatta outdoorjas bergonia groen maat volwassenen Xxxl 8Az8qPwra

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwarte Reebok Zwarte Glide Sneakers Zwarte Sneakers Royal Royal Reebok Glide

Onze specialisten

Zwarte Sneakers Royal Glide Glide Sneakers Royal Zwarte Zwarte Reebok Reebok
Bruin Z Regatta Dames oii Outdoorbroek Xert F5HqX6
Hoodie Epsilon Maat S Trui Vest Dames Wit E1qvwqP
blauw womens Kenger outdoortrui Regatta Xl maat volwassenen 8PqdqRwY
Zwarte Royal Royal Glide Reebok Reebok Zwarte Sneakers Sneakers Zwarte Glide