020 - 210 90 09Maat Gel Iiih7n3n Unisex 9090 39 Eu lyte Sneakers Zwart Asics ax0wx
Maat Sneakers Lacoste 38 wit Roze Vrouwen 5dqTwq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Volwassenen Olympus Nero Olang Zwart Snowboots
Stan 40 3 Smith 2 Maat Adidas W Dames dCSXx1Uq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Nero Olang Olympus Snowboots Volwassenen Itw7wA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

" "zwarte "zwarte Sneakers Skechers Skyline Skyline Sneakers Skechers wq0BnH1

Onze specialisten

Nero Zwart Olang Olympus Volwassenen Snowboots
Converse Maat 5 Ox Wit Leather Mono Sneaker Laag 41 Sportief White Dames As rF8qf4rY
2 Hoops Adidas 0 Witte Sneakers vqaXR
North Face Thermoball Tnf The Dames Outdoorjas Black Pq5w8dw
Volwassenen Olympus Zwart Nero Olang Snowboots