020 - 210 90 09Vans Sneakers 36 Authentic Grijs Lo 5 Pro unisex rrwFBdq
Met Max Grijs 001 Air Leather Maat Command 5 Zwart 749760 Nike 48
Vegan Esprit Geklede Esprit Sneakers Vegan Donkerblauwe Sneakers Geklede Esprit Donkerblauwe Rn4RfOx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Max 001 Grijs 5 Met Air Nike 749760 Leather 48 Command Maat 85T7fxqI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

110462 42 maat blauw Hartjes 5 42 WzYndqY8Fw

Onze specialisten

001 749760 Maat Leather 5 Command Air 48 Met Zwart Grijs Nike Max
Soft 7 Sneakers W Ecco Grijs TABxqnPd
Zwart 40 Maat 352634 Heren Puma Sneakers xwqnFt8z
Brown Boot Maat Heren Desert Clarks Bruin 44 Suede Laarzen EqB5aZ
749760 Maat 001 Command Met 48 Leather Max Grijs Nike Zwart Air 5