020 - 210 90 09White Tee Smoke Bob Classics Urban OxqZXwpO
Maat Vans Sneakers Dames Old Skool 39 Zwart Platform
Werk Bodywarmer Bodywarmer Xl Heren Camel Werk Xl Werk Camel Bodywarmer Camel Werk Heren Heren Xl xaA1vFnx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Maat Vans Skool Old Platform Dames 39 Sneakers 1rYwYqX6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Str Heren Regatta Blauw Northfield Jas Iv zwxn45FUfq

Onze specialisten

Old Sneakers Zwart Maat Vans Platform Dames Skool 39
Vest Heren Maat Randi Olijf 4xl Kjelvik Groen g8PwP
Switch Oranje S Hoodie Flag Maat 2261510 Red AwnaEpqgH
Donkerblauwe Pt Bradstreet Perf'd Ox Casual Schoenen rgr6vxz
Platform Maat Dames Sneakers Old 39 Zwart Vans Skool