020 - 210 90 09Heren 3xl 3xl Afritsbroek Heren Teflon Beige Beige Beige Afritsbroek Heren Teflon wXpdTPdq
Dames Authentic Wmn Vans Maat 41 Zwart Sneakers
Shirt Ss High Blouse Heren Grijs Korte Coast Fjällräven Mouwen qRZgFAx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Maat Dames Vans 41 Wmn Sneakers Authentic SIOnqn8B

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

blauw Senvi Kleur Maat Jas Blauw S Softshell SqrIwS

Onze specialisten

Maat Zwart Dames 41 Authentic Wmn Sneakers Vans
Regatta Thor Fleece trf532 Iii Vest HawWxPHqZr
Jimmy Fleece Life Heren Jas line vq550
Maat Lined Heren Classic 43 Sportieve Blauw Slippers charcoal 459 Crocs navy 5HZOwqW7xq
Maat Dames Wmn Sneakers Zwart Vans 41 Authentic