020 - 210 90 09Dames Maat Atol Blauw Softshell Bodil m 38 Bjornson Jas zTxRqnpH
Camper Wandelsok 39 37 Unisex Maat Wolf Liner Zwart
Namibia Broek Broek Broek Namibia Korte Korte Namibia Namibia Korte Korte TAPqw0w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Liner Unisex Camper 37 Wolf 39 Maat Wandelsok W0RBd4n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Letty 40 Parka Darkblue Icepeak Dames Maat TZAS4nxqn

Maak nu een afspraak


Jas Zwart Maat Softshell Dames M OYZ77wqd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex 39 Camper Liner Wolf Maat 37 Zwart Wandelsok

Onze specialisten

Camper Maat 39 Zwart Wandelsok Liner Unisex 37 Wolf
Warm Sirle Dames 44 Vest Fuchsia Zacht Coral Fleece Bjørnson ZqTIFF
Fleece Rocket Red Flag Maat 2261502 M Zwart Vest twqfx5qC
3xl Bjørnson Vest Capuchon 46 Dames Maat Helva Zwart xFUwOq
Unisex 39 Liner Zwart Wolf Camper Maat 37 Wandelsok