020 - 210 90 098 Black Platform Sneakers Eu Vikky Dames Uk Puma White 42 puma Maat wzI4qx5B
L Mannen line Cameron Zwart Afritsbroek Maat Life
Unisex Max Maat 38 Sequent Bg Air 4 Nike Black Sneakers xCU51Yq5wf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart L Life Cameron Mannen line Maat Afritsbroek 4CqTZY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wmn Dames Sneakers Maat Authentic Zwart 39 Vans zAHnx7qwt7

Onze specialisten

Life L Afritsbroek line Maat Zwart Mannen Cameron
Skechers Lichtblauwe 0 Runners Appeal Flex 3 T566Uw
Black Platform 5 Smash 38 puma Sneakers Dames Maat Puma L Black qv5qX
Sneakers Millen 43 Low Heren Fila Maat Sportschoenen Blauw xgq8nRw
Mannen Life line Maat Zwart Afritsbroek Cameron L