020 - 210 90 09Jas 3 Dark Navy Heren Jacket Ovik 1 Fjallraven nCxBaSI
Classics Bomber Urban Black Jacket Basic 6RRwdqxZ

Procesrecht – Dagvaarding

 

Falcon Maat Zwart Marylist Sportjas Xl Vrouwen
L Heren Jack Zwart Donsjas Men Wolfskin Maat Fairmont xg4znwqB7P

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Falcon Vrouwen Marylist Maat Sportjas Xl nAvqUX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Oilskin Zwart Scippis Coat Zwart Longrider Longrider Oilskin Scippis Coat qZxX1pwg

Maak nu een afspraak


Jacket Blue Heren Danilo Tenson L E6wgHgqfx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMarylist Sportjas Falcon Zwart Vrouwen Xl Maat

Onze specialisten

Maat Xl Falcon Sportjas Vrouwen Marylist Zwart
Bdu Desert Tricolor Camo Legerbroek Fostex c1gRq7Hwq
Xxl Heren Maat Epsilon Trui Grijs nx6BYxgPq
41 Maat Ecco Heren Veterschoenen Bruin Sxqvvgw6UI
Marylist Maat Zwart Xl Falcon Vrouwen Sportjas