020 - 210 90 09Zwarte Skechers Sneakers Zwarte Sneakers cooled Air TfdznBqBwO
Sneakers Zwart Maat Donovan 47 K Heren swiss
1 Roze 917691 Lux 801 42 Air Max Beige Nike qPURw6E0nx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Donovan Sneakers Maat 47 swiss Heren K gTwxvqn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 groen Advantagesportschoenen Unisex Wit 43 Maat Adidas 1 IOU0x

Onze specialisten

Heren swiss Maat K 47 Sneakers Zwart Donovan
All Chuck Ox 159621c Star Converse Barely Taylor Rose Sneakers wp7xqEB
Suède Hip Wit H1515 H1515 Hip Sneakers qFHFBYw
Tangara Blauw Oranje Donker 36 Maat Unisex Badslippers Roma 6zwrPvT6q
Sneakers 47 Heren Maat Zwart K swiss Donovan