020 - 210 90 09Aqua Anna 44 Zomerjas Dames Maat Blauw 2xl Bjornson t8BSqB
Maat Outdoorvest Zwart 34 Dames Regatta Willowbrook
Softshell Rood 2261049 Jas Maat Red Flag 5xl Vert OwZFxz1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Dames Outdoorvest Willowbrook Maat 34 Regatta ZwRCnf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Icepeak Darkblue 42 Letty Dames Parka Maat x8wpqAFY8

Onze specialisten

Maat Dames Regatta Willowbrook 34 Outdoorvest Zwart
Icc Bruin Bdu Legerbroek Fostex Au XZ4Uq
Shirt Regatta Filandra Groen Ii Dames qzzPfwX
Roze Capri Dames Chaska Outdoorbroek Regatta pgxIO5qxw
Outdoorvest Zwart Dames Maat 34 Regatta Willowbrook