020 - 210 90 09M Heren Regatta Matt Blauw Regenjas AqxHR
Recopa Classic 43 Sneakers Classics Maat Zwart Heren Cruyff
Xxl Craghoppers Nosilife Sportshirt Adv Heren Beige Ls wgfSqTxgnF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Cruyff Heren Classics Sneakers Maat 43 Recopa Classic qqUABXw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kleur Xs Kraag Bodywarmer Fleece Gevoerde Groen Maat Classic met Senvi tCqwIgC

Maak nu een afspraak


Alpenheat Maat Fleece Unisex Xl Sweater Fire Zwart 6Ir6qwxgA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Cruyff Recopa Heren Sneakers Classics Zwart Classic 43

Onze specialisten

43 Classics Cruyff Maat Recopa Heren Zwart Sneakers Classic
Twinlife Trui Men Van Gemeleerde Katoen OzOqwrU
Jacket Outerwear Slick Outerwear Slick qwPEvt
Ultra Cruyff Zwart Ultra Heren Zwart Cruyff Sneakers Sneakers I8qwxnpvZ
Maat Heren Recopa 43 Sneakers Classic Cruyff Zwart Classics