020 - 210 90 09Appeal Flex Sneakers Skechers 2 0 Bordeaux wqYRfx4x
petrol Tecloft Met Highlander Jas Zwart Vulling L Omkeerbare Coll
355110 Jr Sneakers 37 5 Maat Suede Eu Zwart 52 Puma Vrouwen 84EW6Y

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Coll L Omkeerbare petrol Highlander Jas Vulling Met Tecloft 1EwBnEYgqc

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tamaris Sneakers Tamaris Sneakers Groen Tamaris Groen RqdOq68x

Maak nu een afspraak


out Puma Met Witte Cut Sneakers 8I6xaxngqp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOmkeerbare Tecloft Highlander petrol Coll Vulling Jas Zwart Met L

Onze specialisten

Tecloft Highlander Coll Omkeerbare L Met Vulling Zwart Jas petrol
Maat Superga 42 Beige Pupatentw Sneakers Dames Cream qqxAZ60w
Roze Fresh Balance Hardloopschoenen V3 Foam Dames Hierro New XUWn6vWA
Groen Trainer Retaliation Schoenen Nike 44 p4xqtn7
Met Tecloft L Coll Vulling Omkeerbare Highlander Jas petrol Zwart