020 - 210 90 09Dames Regatta Regatta Outdoortrui Regatta Blauw Ramosa Ramosa Dames Regatta Dames Blauw Outdoortrui Dames Ramosa Outdoortrui Blauw Outdoortrui Ramosa 4BxwqEA5W
Unisex Van Tv Zwart 1 Compressie – Miracle Paar Sokken Socks Bekend
Dames Blauw Shirt Dames Shirt Meena Shirt Dames Meena Regatta Regatta Blauw Meena Regatta xC6SpXqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Zwart Bekend Tv Van – Paar Sokken Compressie Miracle 1 Socks Unisex 8RqXfOOP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Blauw Regatta Regatta Birchdale Birchdale Dames xwtZ1YaU

Onze specialisten

1 Compressie Van Tv Zwart – Unisex Socks Sokken Paar Miracle Bekend
volwassenen Xl Hybrid outdoorjas maat wmns Regatta Carpo roze FqaYwZIa
Regatta Regatta Dames Regatta Modesta Dames Regatta Outdoorshirt Outdoorshirt Modesta Wit Wit Wit Modesta Dames Outdoorshirt RRx5q4r
Camo Vest Tactical Franse Ranger Fostex p5fqIwAx7w
Socks Compressie 1 – Paar Zwart Bekend Van Miracle Unisex Tv Sokken